„Nimic durabil nu se poate întemeia pe indiferenţă”, spunea Octavian Paler în Mitologii Subiective. Citatul marelui scriitor român are o aplicabilitate în absolut orice domeniu. Nicio companie nu poate crea un produs cu adevărat durabil, fără sa pornească de la nevoile clientului, de la alegerea celor mai bune materii prime, a soluțiilor tehnologice care pot realiza produsul și până la sustenabilitate, la păstrarea unui echilibru natural pe o perioadă cât mai lungă de timp.
Producătorii de țiglă de top propun învelitorile ceramice cu o durată de viață care depășește 100 ani (ajungând chiar la 150 de ani), dispunând, de asemenea, de o rezistență sporită la ciclurile de îngheț-dezgheț (peste 150 cicluri), dublată de o rezistență mecanică sporită la fenomene precum gheață și vânt. Durabilitatea este una remarcabilă și în cazul decolorării provocată de razele solare. În plus, țigla ceramică de la CREATON dispune de o rezistență la temperaturi ridicate (incendii) și rezistă la ploi acide, excremente de păsări, etc.
Importanța materiei prime de cea mai bună calitate este un factor esențial în crearea unei țigle durabile. Argila a fost utilizată încă din secolul 16 pentru acoperișurile caselor. În pas cu inovațiile din domeniu, argila utilizată pentru plăcile de ceramică pentru acoperișuri, a rămas până în secolul nostru cea mai bună opțiune din punct de vedere al calității și durabilității, certificând eficiența argilei ca materie primă în procesul de producție.
Prin comparație cu cei 150 de ani ai duratei de viață în cazul țiglei ceramice, durabilitatea învelitorilor metalice atinge maxim 50 de ani. Aceste este doar unul din multele motive pentru care specialiștii recomandă utilizarea țiglelor ceramice.
Toate aceste atribute din zona durabilității sunt prezente în întreaga gamă de produse CREATON: țigla cu solzi, țigla profilată, țigla reformată, țigla netedă, țigla fălțuită cu adâncitură dublă, țigla de format mare, țigla uluc și formele speciale.
Specialiștii recomandă țigla ceramică, realizată din cele mai bune materiale, îmbinând naturalul cu tehnologia.